Smaczna włoska restauracja – menu i wino
Włoskie restauracje to w Polsce najpopularniejszy typ gastronomii. Lubimy włoskie jedzenie bo jest smaczne, pożywne oraz ładnie wygląda na talerzu. Oczywiście najczęściej decydujemy się na pizzę. Mocniej wrażliwi próbują równie pyszne dania obiadowe takie jak canelloni, lasagne i desery włoskie.
Rozglądając się za dobrą włoską restauracją należy przyjrzeć się kilku istotnym elementom: czy restauracja korzysta z włoskich składników, czy w menu znajdują się też nie tak popularne włoskie dania, czy karta win, oferuje klasyczne włoskie trunki. Włoskie potrawy to duża różnorodność i potrawy z różnych miejsc kraju. W mistrzowskiej restauracji poczujemy prawdziwy klimat Włoch.
Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, ale to wcale nie oznacza, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to niezwykle smaczna kuchnia z Europy .
Dobre wino z Włoch
Żadna szanująca się restauracja włoska, która aspiruje do bycia klasycznym miejscem na gastronomicznej mapie regionu, nie może zapominać trunków. Kolacja we włoskim stylu z całą pewnością powinien zawierać również wino. Odrobina alkoholu to we Włoszech standard. Italian Cuisine in Krakow Klasyczne włoskie wina to przede wszystkim trebbiano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie oltrepo pavese oraz cagliari z Sardynii. Włoska restauracja – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako faktycznie włoska, powinna posiadać szeroki zestaw win.
Regionalna kuchnia włoska
Chcąc zrozumieć wyjątkowość włoskiego gotowania bez wahania trzeba wybrać się do restauracji, która umie przyrządzić nie jedynie pizzę i makaron.
Zobacz film